Close

5 februari 2024

Carnaval op Curacao

Carnaval op Curaçao is een kleurrijk en levendig feest dat jaarlijks wordt gevierd. Het is een viering vol muziek, dans, parades en culturele uitdrukkingen. Carnaval op Curaçao wordt gekenmerkt door prachtige kostuums, traditionele muziek zoals Tumba en Calypso, en uitbundige optochten.

Het carnavalsseizoen begint meestal enkele weken voorafgaand aan de vastenperiode, met festiviteiten die tot de dagen voor Aswoensdag duren. Mensen komen samen om te dansen, te zingen en te genieten van de festiviteiten. De hoogtepunten van carnaval op Curaçao zijn de kleurrijke straatparades, waarin groepen dansers en muzikanten door de straten trekken, vaak in prachtige kostuums die de rijke culturele tradities van het eiland weerspiegelen.

Carnaval op Curaçao is een viering van gemeenschap, erfgoed en creativiteit. Het brengt mensen van alle leeftijden en achtergronden samen om te genieten van de vreugde en energie van deze bijzondere festiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *