Close

14 december 2023

Otrabanda

Otrabanda, wat zich vertaalt naar “de andere kant” in het Papiamento (de lokale taal), ligt aan de westkant van de St. Annabaai, tegenover Punda. De twee wijken zijn met elkaar verbonden door de iconische Koningin Emma Pontjesbrug, ook wel bekend als de ‘Swinging Old Lady’, die opengaat zodat schepen de haven kunnen passeren.

Otrabanda kenmerkt zich door zijn smalle straatjes, historische gebouwen en levendige sfeer. Bezoekers kunnen bezienswaardigheden verkennen zoals het Riffort, dat is omgetoverd tot een winkel- en entertainmentcomplex, evenals het Kura Hulanda Museum, waar de geschiedenis en het Afrikaanse erfgoed van het eiland worden tentoongesteld.

De wijk herbergt ook diverse winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De architectuur in Otrabanda is een mix van Nederlandse en Spaanse invloeden, en het gebied heeft veel van zijn historische charme behouden. De hele stad Willemstad, inclusief Otrabanda, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur en unieke culturele mix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *