Close

22 juni 2020

Traval updates

Welkom terug, dushi vrienden!

De zon op je gezicht en je voeten in het warme zand terwijl je geniet van onze gastvrijheid; wij begrijpen dat je niet meer kan wachten om dat speciale gevoel van Curaçao weer te beleven. Wij kijken er net zoveel naar uit om je weer te mogen ontvangen.

Het Curaçao Tourist Board werkt nauw samen met het ministerie van Gezondheid, milieu en natuur, de Curaçaose luchtvaartautoriteiten en andere overheidsinstellingen om een veilige heropening te garanderen. Er zijn richtlijnen opgesteld en ingevoerd in de toeristische sector om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Het is belangrijk dat je voor en tijdens je verblijf op de hoogte blijft, de hygiëneregels volgt en voldoende afstand houdt. Deze regels gelden zowel voor onze bevolking als onze bezoekers. Hieronder vind je actuele informatie en updates over de richtlijnen die op Curaçao gelden. Zodra je klaar bent om ons te bezoeken en hebt geboekt, krijg je meer informatie over elke stap van de reis.

 • We werken naar een opening van Curaçao per 1 juli 2020 voor bezoekers vertrekkende uit Nederland.
 • Alle toeristische bedrijven volgen de ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’ richtlijnen om de veiligheid van de gasten en het personeel te garanderen terwijl jij kan genieten van een ontspannen, veilige omgeving.
 • Bezoekers dienen een certificaat van een negatief testresultaat van een COVID-19 PCR-test te laten zien. Deze test mag maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen bij een door de RIVM goedgekeurde instelling zoals:
 • Bezoekers dienen de digitale immigratiekaart online voor vertrek in te vullen. Dit kan weer vanaf 25 juni via dicardcuracao.com
 • Bezoekers zal verzocht worden om een gezondheidsverklaring af te leggen. Dit is beschikbaar vanaf 25 juni via dicardcuracao.com
 • Als je tijdens je verblijf op Curaçao symptomen krijgt die te maken hebben met COVID-19 (droge hoest, koorts, vermoeidheid, keelpijn, hoofpijn, verlies van smaak en/of reuk) dien je onmiddellijk contact op te nemen met de GGD op het lokale telefoonnummer 9345.
 • Als je tijdens je verblijf op Curacao positief getest wordt op Covid-19, zul je onmiddellijk in quarantaine geplaatst worden.
 • Bezoekers wordt gevraagd om regelmatig hun handen te wassen met hygiënisch handwasmiddel op basis van alcohol en hebben beschikking over handwas faciliteiten met zeep, papier om de handen te drogen en automatische drogers.
 • Iedereen dient altijd 2 meter afstand tot andere personen te bewaren.
 • Mocht het niet mogelijk zijn om 2 meter afstand te houden, dan dienen bezoekers een mondkapje te dragen.
 • Restaurants, bars, beach clubs en andere horecabedrijven zijn open. Bezoekers wordt verzocht te reserveren.
 • Het is niet toegestaan om met meer dan 25 personen bij elkaar te komen.
 • Transport van en naar het vliegveld wordt volgens richtlijnen uitgevoerd. Bezoekers kunnen een auto huren en zich vrij bewegen op het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *